Hoe plak je nepwimpers?

Nepwimpers plakken kan in het begin een beetje lastig zijn, maar oefening baart kunst en uiteindelijk valt het best mee. Volg ons stappenplan en het plakken van nepwimpers is gedaan in no-time! 

1: De juiste lengte

Voordat je begint, breng altijd eerst een klein laagje mascara aan op je eigen wimpers. Dit doe je eigenlijk alleen om je wimpers zwart te maken en dus dezelfde kleur te geven als jouw falsies. Vervolgens haal je voorzichtig de wimper uit de verpakking en check je de lengte van de wimperband. Doe dit door de nepwimpers bovenop de eigen wimpers te leggen en tegen het oog aan te houden. De wimperband moet iets korter zijn dan de breedte van het oog en comfortabel aanvoelen. Als de wimperband iets te lang is kun je deze met onze wimperschaar op de juiste lengte knippen. Begin eerst met een klein stukje en knip niet in een keer teveel af. Tip: Let er altijd goed op dat je de juiste wimper op het juiste oog legt. Er zit verschil tussen de linker- en rechter wimper.

2: De wimperlijm aanbrengen

Wanneer de wimpers op de juiste lengte zijn bijgeknipt kun je de wimperlijm op de wimperband aanbrengen. Zorg ervoor dat je niet te veel lijm gebruikt, een dun laagje is genoeg! Voordat je de wimpers plakt laat je de lijm ongeveer 30-60 seconden drogen totdat de lijm ‘tacky’ wordt. Met de wimperlijm van Lashes by Linnie blijven jouw wimpers tot wel 24 uur zitten.

3: Time to lash

Wanneer je nog weinig ervaring hebt is het makkelijk om jouw wimpers aan te brengen met een wimper applicator. Een wimper applicator biedt veel grip en beschadigt de nepwimpers niet, zoals een pincet dat wel kan doen. Kijk recht in de spiegel zodat je goed zicht hebt op jouw oog en plak de valse wimpers zo dicht mogelijk tegen je eigen wimpers aan voor een zo natuurlijk mogelijk resultaat. Druk de wimpers vervolgens stevig tegen de wimperrand aan en als je voelt dat ze vast zitten, laat je langzaam los. Zorg ervoor dat je de uiteinden van de wimpers zachtjes aandrukt. Als de wimpers 10 minuten geplakt zijn en gedroogd zijn, gebruik de applicator of pincet nog even om jouw natuurlijk wimper en nepwimpers 'samen te knijpen' zodat ze extra goed geplakt zitten.

4: Finish your look

Als je klaar bent met het plakken van de wimpers, kun je soms nog een klein randje van de huid zien onder jouw natuurlijke wimper. Dit kun je voorzichtig invullen met een zwart oogpotlood of eyeliner. Let op: dit kan erg gevoelig aanvoelen waardoor je oog kan gaan tranen, doe dit dus op jouw eigen tempo. Ook kun je ervoor kiezen om naderhand eyeliner boven de valse wimperband aan te brengen. Door eyeliner aan te brengen verberg je als het ware de wimper band, waardoor je de wimpers nog minder goed ziet zitten. Omdat al onze lashes een zwarte wimperband hebben, kun de eyeliner ook al aanbrengen voordat je de wimpers opplakt.

Even wennen aan nepwimpers

Als je het niet gewend bent om nepwimpers te dragen kan het in het begin nog een beetje onwennig aanvoelen. Na een uurtje zal je merken dat je er snel aan gewend bent en dat je de nepwimpers (bijna) niet meer voelt zitten. Als je de wimpers toch nog blijft voelen en het irriteert je, kan het zijn dat je wimpers niet helemaal goed hebt opgeplakt. Je kunt de wimpers dan het beste opnieuw opplakken.

Wij zijn ontzettend benieuwd naar de looks die jij creëert met onze lashes.
Tag @lashesbylinnie en gebruik onze hastag #lashesbylinnie en wie weet krijg jij een feature op onze instagram pagina.

Contact